Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ (ΝΕΟΙ-ΝΕΕΣ)

Με την κατηγορία Νέων Ανδρών - Γυναικών συνεχίζεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του 2015.
Οι φίλοι του στίβου έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν μέχρι και την Τρίτη (22/12).Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις αρχές του νέου χρόνου με το τέλος της αντίστοιχης διαδικασίας σε όλες τις κατηγορίες. 
Τρεις Νέοι και ισάριθμες Νέες Γυναίκες είναι υποψήφιες για τον τίτλο του 2015. Ψηφίστε πατώντας εδώ ή στην σχετική ανάρτηση που βρίσκεται στο δεξί μέρος της κεντρικής σελίδας του site.

Μιχάλης Αναστασάκης (Σφυροβολία – ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος):  Βρέθηκε στην τέταρτη θέση στον τελικό της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν με 71,64 μέτρα. Νωρίτερα στη σεζόν ήταν δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων με νέο ατομικό ρεκόρ στα 72,55 μέτρα. Την επίδοση αυτή βελτίωσε λίγο πριν το φινάλε της σεζόν, στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με 73,23 μέτρα.

Παρασκευάς Μπατζάβαλης (Ακοντισμός - Ζευς Τρικάλων): Ήταν από τις εμφανίσεις που προκάλεσαν χαμόγελα τη χρονιά που πέρασε. Κατέλαβε την έκτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Ταλίν με 78,43 μ., έχοντας νωρίτερα πετύχει ατομικό ρεκόρ στον προκριματικό του αγωνίσματος. Η εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση επιβεβαιώθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα όταν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 81,04 μέτρα, που είναι η πέμπτη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Νίκος Σκαρβέλης (Σφαιροβολία – ΓΣ Τρικάλων): Στον δεύτερο αγώνα της καριέρας του με τα ελληνικά χρώματα - είχε προηγηθεί η 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, κατάφερε να καταλάβει την έκτη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, στο Ταλίν με 18,96 μέτρα. Ο Σκαρβέλης βρέθηκε πολύ κοντά στο χάλκινο μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε τελικά ο Αντρεγ Ρεγκίν (Λετονία) με 19,08 μέτρα
Νέες Γυναίκες
Γεωργία Στεφανίδη (Επί κοντώ – ΓΣ Κηφισιάς): Κατάφερε να σώσει μια σεζόν που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα και αρκετή αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά, όχι μόνο ταξίδεψε στο Ταλίν, αλλά με 4,15 μ. στον προκριματικό ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Εκεί κατέλαβε την 11η θέση με 4,05 μέτρα. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, κατέκτησε την τρίτη θέση.

Ηλιάνα Κοροσίδου (Σφυροβολία – Αίολος Μακεδονίας): Η χρονιά δεν ξεκίνησε για εκείνη όπως θα ήθελε, έκλεισε όμως με τον καλύτερο τρόπο. Η νεαρή αθλήτρια μπορεί στο Ταλίν να περιορίστηκε σε βολή στα 63,13 μ., που της έδωσε την 7η θέση στο γκρουπ της, όμως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ έδειξε το πραγματικός της πρόσωπο. Έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς έστειλε τη σφύρα στα 66,47 μ. και έγινε η πέμπτη γυναίκα όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Τατιάνα Γκούσιν (Υψος – ΓΣ Κηφισιάς): Τον χειμώνα ξεπέρασε το 1,87 μ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Τον Ιούνιο στην Κρήτη στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων ξεπέρασε το 1,85 μ. και βρέθηκε στην τρίτη θέση του αγωνίσματος. Ο τραυματισμός στο γόνατο, όμως, δεν της επέτρεψε να δικεδικήσει αυτό που θα ήθελε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεών, στο Ταλίν. Εκεί η Ελληνίδα ολοκλήρωσε τον  αγώνα της στο 1,79 μ. και έμεινε εκτός τελικού λόγω χαμένων προσπαθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου